עוף עם כרוב ובורגול של הדס
עוף עם כרוב ובורגול של הדס
רכיבים:
עוף
כרוב
שמן זית
מלח
פלפל שחור
כורכום
בורגול
אופן הכנה:
מתחילים עם העוף
מורידה את העור מהעוף וסוגרת אותו במעט שמן זית. מוסיפה חצי כרוב חתוך לרצועות גס. מתבלת במלח, פלפל כרכום ומה שאתן אוהבות.
מערבבת מנמיכה את האש וסוגרת במכסה,
מניחה לזה להתאדות לפחות חצי שעה עד שהעוף מתרכך (אפשר גם יותר זמן העיקר שיהיו נוזלים בסיר) אחר כך מוסיפה בערך כוס בורגול מתבלת עוד טיפה ומוסיפה מים עד שמכסה את הכל ונותת לזה להתבשל על אש קטנה עד שהמים נגמרים.
איך נתייחס:
כל חצי כוס בורגול = מנת פחמימה.
כל שוק עוף ללא עור = מנת חלבון.
